Websites KWO

Project: Websites Koopwoningen Oostenrijk
Website: KoopwoningenOostenrijk.nl
Werkzaamheden:Bouw in WordPress CMS

Bijzonderheden:Koopwoningen Oostenrijk verzorgt al jaren het proces van A tot Z voor mensen die een vakantiewoning in Karinthie, Oostenrijk willen laten bouwen. Na jaren van gestage groei heeft men een ambitieuze stap genomen, en is er een geheel nieuw concept en huisstijl ontwikkeld. Hierin hoorde ook een nieuwe websiteconstructie: professioneler van opzet en uiterlijk, en gebouwd op de groei, echter met een scherp oog op de kosten. Het concept is ontworpen door Rob Baas, en door mij omgezet in inmiddels 4 websites voor KWO, de vijfde (KWO Villa’s) is inmiddels in aanbouw.

Alle websites zijn gebouwd in WordPress en voorzien de KWO huiseigenaar van alle service die komt kijken bij het bouwen, onderhouden en verhuren van hun vakantiewoning. De huiseigenaar kan advertenties plaatsen, diverse diensten afnemen, en tijdens de bouw de voortgang monitoren.

De portal is dusdanig gebouwd, dat de schermvullende slideshow met achtergrondfoto’s en de rest van de layout zich aanpassen aan de beschikbare schermgrootte (ook wel responsive design genoemd). Hierdoor ziet het er niet alleen op een grote monitor goed uit, maar ook op een kleine monitor, laptopscherm of iPad. Zie het screenshot hieronder:

Portal page

SEO en functionaliteiten

 • Uiteraard zijn beide websites opgezet met een focus op vindbaarheid (zoekmachineoptimalisatie of SEO), zodat potentiële klanten de sites gemakkelijk kunnen vinden.
 • De menustructuur is opgesplists in hoofd-en bijzaken. In het menu links van de pagina ziet u alle zaken die betrekking hebben op het concept en de werkwijze van Koopwoningen Oostenrijk. In het menu bovenaan de pagina vindt u meer algemene informatie, zoals informatie over de organisatie, contactgegevens, referenties en zakelijke partners van KWO.
 • Elke pagina is tevens uitgerust met één, twee of drie ‘infoblokken’: dit zijn blokken rechts op de pagina, die door de eigenaars voor elke pagina afzonderlijk eenvoudig gevuld kunnen worden met foto’s, slideshows of filmpjes. Heel handig om de plaatjes of filmpjes af te kunnen stemmen op de inhoud van de pagina! Zie het plaatje hieronder:
 • Onderaan elke pagina vindt u een foto-bloemlezing die toont wat Koopwoningen Oostenrijk reeds gebouwd heeft, en iconen, die de links vormen naar de vier websites die uiteindelijk tesamen het KWO platform zullen behelzen.

Project pagina KWO

Het websites ontwerp is in eerste instantie gemaakt in Photoshop (met als uitgangspunt de nieuwe huisstijl, daarna als custom child theme (op basis van het twenty-eleven theme) opgebouwd in WordPress. In de nabije toekomst zullen nog twee verwante websites volgen: KWO-Service en KWO-Verhuur.

Home page KWO-I

De homepages van beide websites zijn voorzien van een berichtenbox, waarin de eigenaars eenvoudig d.m.v. een korte tekst en een foto de aandacht op een specifiek onderdeel van de website of nieuws item kunnen vestigen.

Het nieuwe concept is gelanceerd tijdens de Second Home beurs in de Jaarbeurs te Utrecht, 23-25 maart 2012:

Copyright © 2012-2016 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving


Comments

Websites KWO — 1 Comment

 1. Wij werken persoonlijk en via ons bedrijf alweer een paar jaar samen met Boris Hoemeijer . Zowel persoonlijk als onze medewerkers zijn zeer tevreden hierover. Onze sites zijn niet alleen optische informatie bronnen voor klanten maar ook onderdeel van systemen. Hierdoor moet er vaak met een heel Team worden samengewerkt waarin Boris ook een deel voor zijn rekening neemt. Kwaliteit, betrouwbaarheid en inleving in het concept-idee van wat een klant voor ogen heeft staan bij Boris hoog in het vaandel. Bovendien is de service en aftersales van een goed niveau !
  Onze websites:
  KWO
  KWO Ingenieursbureau
  KWO Service
  KWO Verhuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *