Training Contentbeheer, SEO en Photoshop

Welke trainingen?

Content en Google SEO training

Wanneer is zo’n training nuttig? Nieuwe website

Als u uw website nog moet laten bouwen, en weet u nu al dat u zelf nieuwe inhoud (dat noemen we content) gaat publiceren (artikelen, foto’s, acties, etc.). Ik raad mijn eigen klanten altijd aan om voor een systeem te kiezen dat dit relatief eenvoudig maakt en weinig risico met zich meebrengt. Mijn ervaring is namelijk dat als ze dit in eerste instantie niet nodig vinden, ze er later vaak spijt van hebben.

Ik bied mijn klanten daarom ook altijd een zogeheten training “Contentbeheer” aan: een training en handleiding helemaal op maat voor uw website. In een paar uur leg ik uit hoe u die op de juiste manier van nieuwe informatie kunnen blijven voorzien.

Wanneer is zo’n training nuttig? Bestaande website

Als u nieuwe content op uw website wilt publiceren, maar het ontbreekt u aan de kennis. Er zit dan weinig anders op dan hulp van buitenaf in te schakelen. De kosten kunnen dan aardig oplopen, en u vraagt zich misschien af of u het niet toch zelf moet gaan doen.

In zo’n geval doe ik een kort onderzoek naar de technische structuur van de website. De bevindingen bespreek ik met u, waarna u kunt besluiten al dan niet een training en handleiding door mij te laten opzetten. Beiden maak ik geheel op maat voor uw website, kennisniveau en interesseniveau. Op dit beslismoment zal ik u ook precies kunnen vertellen wat het gaat kosten.

Tegenover deze kleine investering staat het wegstrepen van een regelmatige factuur van een web master en het idee dat hoe meer u op uw website publiceert, hoe eerder u uw investering heeft terugverdiend en hoe meer u bespaart!

Staat u nu ook hoog in Google?

Wat u hiermee nog niet weet, is hoe u zorgt dat u zo gemakkelijk mogelijk vindbaar bent, oftewel hoe u zo hoog mogelijk in Google terechtkomt. Hierop zijn veel factoren van invloed, maar de belangrijkste heeft u gelukkig zelf onder controle: de content! Kort gezegd: hoe beter u de content weet af te stemmen op specifieke zoektermen, hoe hoger uw Google ranking op diezelfde zoektermen. Daarnaast zijn er nog andere manieren om uw ranking positief te beïnvloeden en kunt u de bezoekerscijfers en gedragingen d.m.v. gratis tools van Google analyseren. Hierover, en over wat er nog meer bij een goede zoekmachineoptimalisatie (SEO) komt kijken kan ik u in een aanvulling op de content-training meer vertellen.

Wilt u meer weten? Vraag een offerte aan.

Basiscursus fotobewerken met Photoshop

Bewerkt u regelmatig foto’s of plaatjes met Photoshop? Voor artikelen of presentaties, of privé vakantiefoto’s?
De beste software hiervoor is Adobe Photoshop. Een fantastisch pakket, maar niet eenvoudig te doorgronden als beginneling.

Schrijf je in voor de basiscursus Photoshop!

In een informele sfeer en kleine groep (minimaal 4, maximaal 8 deelnemers) breng ik u in 4 uur de basisprincipes bij. U hoeft niet 4 uur te luisteren. Ik leg een functie uit, daarna gaat u het zelf in de praktijk uitproberen en kunt u vragen stellen.

Locatie

In principe vinden de cursussen bij mij op kantoor plaats (Voorhout), maar indien gewenst kan ik ook naar u toekomen. Tijden zijn flexibel: doordeweeks overdag, in de avonduren of in de weekenden: alles kan.

Na afloop kunt u zelf uw foto’s en plaatjes nabewerken: vakantiefoto’s perfectioneren, uitsnedes, vlekken wegwerken, lichtbalans bijstellen, gereed maken voor drukwerk of voor publicatie op het web, etc.

Aan het eind weet u de basisprincipes van Photoshop en kunt u zelfstandig de belangrijkste functies op het juiste moment toepassen: vakantiefoto’s perfectioneren, uitsnedes, vlekken wegwerken, lichtbalans, etc. U krijgt het cursusmateriaal bovendien digitaal mee naar huis, zodat u naderhand altijd nog eens kunt opzoeken hoe het ook alweer zat. Komt u er echt niet uit, dan kunt u het altijd aan me vragen.

Voor wetenschappelijk onderzoekers heb ik een cursus-op-maat waarbij specifieke zaken als echoplaatjes, contrastfoto’s, CT’s, Röntgenfoto’s e.d. aan de orde komen, voor hobbyfotografen verleg ik de focus wat meer naar het bewerken van RAW foto’s.

Ter bewijs ontvangt u een certificaat, en, indien gewenst, een factuur.

Wilt u zich aanmelden? Neem contact met mij op!

Kosten: €100 ex. BTW p.p.

U heeft nodig: een laptop met Photoshop. In noodgevallen is er één laptop met Photoshop beschikbaar per cursusgroep.

Heeft u nog geen Photoshop? Als u werkzaam bent aan een universiteit of daaraan gelieerde organisatie, of nog studeert, kunt u via Surfspot.nl heel goedkoop een licentie aanschaffen. Komt u hier niet voor in aanmerking, dan kunt u ook overwegen Photoshop Elements aan te schaffen. Dit is voor bijna alle fotobewerkingsfuncties ruim voldoende en een stuk goedkoper dan de uitgebreide Photoshop versie (ong. €100 vs. ong €1.000).

Wat vonden de deelnemers eigenlijk van de cursus? Dat kunt u onderaan deze pagina lezen!