Training content beheer, SEO en Photoshop

Wilt u meer weten over het beheren van uw content in WordPress, het verder verbeteren van de vindbaarheid van uw website, of het bewerken van foto’s in Adobe Photoshop? Ik verzorg trainingen op locatie of bij mij thuis in Voorhout (in de Bollenstreek). Net wat u zelf het meest praktisch vindt.

Voor het merendeel van mijn klanten maak ik een handleiding-op-maat voor het beheren van hun content nadat de website is opgeleverd. Dit geeft vertrouwen om een goede start te maken, en maakt de learning curve een stuk minder steil.

foto cursus fotobewerken met Photoshop

Training content beheer

Heeft u een onervaren web auteur in dienst genomen die verdere uitleg nodig heeft? Bent u het zat veel geld aan een ingehuurde content manager uit te moeten geven? Wilt u de vindbaarheid van uw website nog verder verbeteren? Ligt er veel fotobewerkingswerk te wachten op iemand met de juiste kennis om u op weg te helpen? Ik kom graag langs om uit te leggen hoe dit alles in zijn werk gaat.

Elke training kan op maat ontwikkeld worden, u bepaalt wat u wilt leren! Prijzen hangen af van de hoeveelheid maatwerk, locatie, duur en het aantal deelnemers, maar zijn alleszins redelijk.

Cursus zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Wat u hiermee nog niet weet, is hoe u zorgt dat u zo gemakkelijk mogelijk vindbaar bent, oftewel hoe u zo hoog mogelijk in Google terechtkomt. Hierop zijn veel factoren van invloed, maar de belangrijkste heeft u gelukkig zelf onder controle: de content! Kort gezegd: hoe beter u de content weet af te stemmen op specifieke zoektermen, hoe hoger uw ranking in Google op diezelfde zoektermen. Daarnaast zijn er nog andere manieren om uw ranking positief te beïnvloeden en kunt u de bezoekerscijfers en gedragingen d.m.v. gratis tools van Google analyseren. Hierover, en over wat er nog meer bij een goede zoekmachineoptimalisatie (SEO) komt kijken kan ik u in een aanvulling op de content-training meer vertellen.

Cursus fotobewerken met Photoshop

Bewerkt u regelmatig foto’s of plaatjes? Voor artikelen of presentaties, of privé vakantiefoto’s? De beste software hiervoor is Adobe Photoshop. Een fantastisch pakket, maar niet eenvoudig te doorgronden als beginneling.

De cursus fotobewerking duurt één dagdeel (ongeveer 4 uur). Aan het eind weet u de basisprincipes van Photoshop en kunt u zelfstandig de belangrijkste functies op het juiste moment toepassen: vakantiefoto’s perfectioneren, uitsnedes, vlekken wegwerken, lichtbalans, gereed maken voor drukwerk of voor publicatie op het web, etc. U krijgt het cursusmateriaal bovendien digitaal mee naar huis, zodat u naderhand altijd nog eens kunt opzoeken hoe het ook alweer zat. Komt u er echt niet uit, dan kunt u het altijd aan me vragen.

Voor wetenschappelijk onderzoekers heb ik een cursus-op-maat waarbij specifieke zaken als echoplaatjes, contrastfoto’s, CT’s, Röntgenfoto’s e.d. aan de orde komen, voor hobbyfotografen verleg ik de focus wat meer naar het bewerken van RAW foto’s.

U heeft nodig: een laptop met Photoshop. Voor noodgevallen is er één extra laptop beschikbaar per cursusgroep. Heeft u nog geen Photoshop? Als u werkzaam bent aan een universiteit of daaraan gelieerde organisatie, of nog studeert, kunt u via heel goedkoop een licentie aanschaffen. Komt u hier niet voor in aanmerking, dan kunt u ook overwegen Photoshop Elements aan te schaffen. Dit is voor bijna alle fotobewerkingsfuncties ruim voldoende en een stuk goedkoper dan de uitgebreide Photoshop versie (ong. €100 vs. ong €1.000).

Wat vonden de deelnemers eigenlijk van de cursus fotobewerken voor wetenschappelijk onderzoekers? Dat kunt u onderaanpagina lezen!

Wilt u meer weten? Neem gerust op voor een vrijblijvend gesprek en offerte.