Koopwoningen Oostenrijk

website ontwikkeling

Koopwoningen Oostenrijk

Koopwoningen Oostenrijk (KWO) is gespecialiseerd in het realiseren van vakantievilla‘s, met name in Karinthië, Oostenrijk. Ze hebben een prachtig concept uitgedacht en gerealiseerd, dat de villa-eigenaar alle zorgen uit handen moet nemen: van koop tot bouw tot service tot verhuur. Op die manier is het niet alleen een heerlijke vakantiewoning, maar ook een slimme investering met een interessant rendement.

Sinds ruim vijf jaar ben ik de vaste website bouwer van KWO. Dat heeft niet alleen een serie eigen websites opgeleverd, maar ook diverse websites voor de villa-eigenaren, ter bevordering van de verhuur. Dankzij onze intensieve samenwerking ben ik goed thuis in hun bedrijfsvoering, en kan ik heel actief meedenken in het optimaal afstemmen van hun websites op de doelen die ze voor ogen hebben. Dat is niet alleen heel nuttig, het is ook heel erg leuk om op die manier samen ‘op te groeien’!

De vormgeving/huisstijl van het KWO-concept is ontwikkeld door en is inmiddels vertaald naar zes websites. Dit beperkt zich niet tot klakkeloos volgens opdracht bouwen. Veelal beginnen we met slechts een concept, en moet alles technisch nog volledig, en qua vormgeving op veel details, worden uitgedacht en uitgewerkt.

Alle websites zijn gebouwd in WordPress en voorzien de KWO huiseigenaar van alle service die komt kijken bij het bouwen, onderhouden en verhuren van hun vakantiewoning. Uiteraard zijn alle KWO websites opgezet met een focus op vindbaarheid (zoekmachineoptimalisatie of SEO), zodat potentiële klanten de sites gemakkelijk via Google zoekresultaten kunnen vinden.

Het nieuwe totaalconcept is gelanceerd tijdens de Second Home beurs in de Jaarbeurs te Utrecht, maart 2012:

Koopwoningen Oostenrijk op de Second Home beurs, Jaarbeurs Utrecht

projectpagina ontwerp Koopwoningen Oostenrijk
website ontwerp Koopwoningen Oostenrijk homepage

KoopwoningenOostenrijk.nl

De basis site is KoopwoningenOostenrijk.nl (“KOOP”). Het opent met een portal waarin de vier onderdelen van het totaalconcept (koop – bouw – service – verhuur) direct onder de aandacht gebracht worden.

Vervolgens het totaalconcept uitgelegd, en worden er tweedehands KWO-villa’s te koop aangeboden.

De menustructuur is opgesplists in hoofd-en bijzaken. In het menu links van de pagina ziet u alle zaken die betrekking hebben op het concept en de werkwijze van Koopwoningen Oostenrijk. In het menu bovenaan de pagina vindt u meer algemene informatie, zoals informatie over de organisatie, contactgegevens, referenties en zakelijke partners van KWO.

Elke pagina is tevens uitgerust met één, twee of drie ‘infoblokken’: dit zijn blokken rechts op de pagina, die door KWO voor elke pagina afzonderlijk eenvoudig gevuld kunnen worden met foto’s, slideshows of filmpjes. Heel handig om de plaatjes of filmpjes af te kunnen stemmen op de inhoud van de pagina!

Onderaan elke pagina vindt u een foto-bloemlezing die toont wat Koopwoningen Oostenrijk reeds gebouwd heeft, en iconen, die de links vormen naar de vier websites die uiteindelijk tesamen het KWO platform zullen behelzen.

KWO ingenieursbureau

Op de KWO Ingenieursbureau website (“BOUW”) richt zich uitsluitend op het bouwproces. De potentiële villa-eigenaar krijgt uitgelegd hoe het proces in zijn werk gaat, op welke manieren hij/zij begeleid wordt, en wordt zelfs d.m.v. het “Mijn Koopwoning”-systeem wekelijks met foto’s op de hoogte gehouden van de voortgang.

website ontwerp KWO Ingenieursbureau homepage
website ontwerp KWO Service homepage

KWO Service

De KWO Service (“SERVICE”) is gericht op alle vormen van service die bij de villa komen kijken. Bijvoorbeeld de verhuurwebsites die ik ontwikkel, de bakker die broodjes aan de deur kan bezorgen, en de hovenier om de tuin bij te houden.

Dienstaanbieders kunnen op de site adverteren, en een prikbord voor villa-eigenaren om verzoekjes of tips voor andere villa-eigenaren te plaatsen. Door de eenheid binnen deze community van villa-eigenaren versterken ze elkaar, een mooi concept!

KWO Verhuur

De laatste van de vier websites in het totaalconcept is KWO Verhuur (“VERHUUR”). Hierop vindt de villa-eigenaar alles om de verhuur te optimaliseren. Verhuur tools en tips, een foto-databank, informatie over de Vakantiesite Karinthië, enzovoort.

N.B.: voor de Service en Verhuur sites is een lidmaatschap vereist voor volledige toegang.


website ontwerp KWO Verhuur homepage
website ontwerp KWO-villa homepage

KWO-villa

Naast de vier concept websites zijn er tegenwoordig nog twee websites: KWO-villa.com en Vakantiesite Karinthië.

Op KWO-villa vindt u allerlei informatie over de dorpen, resorts en hun omgeving, en kunt u alle detailinformatie over de KWO-villa’s die u kunt huren terugvinden, en een compleet boekingsysteem om uw vakantievilla te reserveren. Meer informatie vindt u .


Vakantiesite Karinthië

Op de Vakantiesite Karinthië vindt u en enorme hoeveelheid activiteiten, evenementen en faciliteiten, zoals fietsroutes, attractieparken, restaurants, vervoersmogelijkheden en vakantievilla’s. Het is dé bron voor iedereen die op vakantie gaat naar Karinthië en wil weten wat er allemaal te doen is (en dat is heel veel!).
De site werkt lekker intuïtief en u kunt de informatie op allerlei manieren terugvinden: via het menu, via een open zoekopdracht, of gefilterd zoeken binnen bepaalde categoriën of locaties. Meer informatie vindt u .


website ontwerp Vakantiesite Karinthië homepage
foto Boris Hoekmeijer
Ik ben Boris Hoekmeijer, webdesigner en grafisch vormgever in Voorhout, middenin de Bollenstreek.

Sinds 2010 ben ik als zelfstandige ondernemer bezig, en als een vis in het water! Ik vind het geweldig om voor elke nieuwe klant of elk nieuw project weer vanuit een ander perspectief een prachtige website of logo voor u te ontwerpen. Neem gerust even contact op als u vragen heeft, of voor een vrijblijvende offerte.

Met vriendelijke groet,
Boris

© 2012-2017 ★ Gepubliceerd: March 26, 2012
1 Comment

 • KWO says:

  Wij werken persoonlijk en via ons bedrijf alweer een paar jaar samen met Boris Hoemeijer . Zowel persoonlijk als onze medewerkers zijn zeer tevreden hierover. Onze sites zijn niet alleen optische informatie bronnen voor klanten maar ook onderdeel van systemen. Hierdoor moet er vaak met een heel Team worden samengewerkt waarin Boris ook een deel voor zijn rekening neemt. Kwaliteit, betrouwbaarheid en inleving in het concept-idee van wat een klant voor ogen heeft staan bij Boris hoog in het vaandel. Bovendien is de service en aftersales van een goed niveau !
  Onze websites:
  KWO
  KWO Ingenieursbureau
  KWO Service
  KWO Verhuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *