Eerste cursusavond Fotobewerken met Photoshop

article header image

Dinsdagavond 15 mei is de eerste Fotobewerken met Photoshop cursusavond gehouden!

Op uitnodiging van de Stichting Perinatologisch Onderzoek en Onderwijs (POO) heb ik aan vier onderzoekers van het VUMC (gynaecologie en obstetrie) de basis van het bewerken van foto’s en plaatjes met Photoshop uitgelegd. Het lesmateriaal is op maat geschreven voor de Photoshop functies die een wetenschappelijk onderzoeker veel gebruikt (bijv. het verhogen van contrasten en het aanpassen van kleurtonen voor plaatjes met contrastvloeistof), en voorzien van praktische voorbeelden (bijv. bewerken van echoscopie foto’s).

De cursusavond vond plaats in een informele en ontspannen sfeer (bij mij thuis), en na een korte uitleg van de belangrijkste termen zijn in een logische volgorde de verschillende functies besproken, en aan de hand van praktijkvoorbeelden ook geoefend door de deelnemers. Door de kleine groep was er veel ruimte voor het oefenen en het stellen van vragen, en gaandeweg de avond begonnen bij de deelnemers (allen al regelmatige Photoshop gebruikers) de puzzelstukjes op hun plaats te vallen.

foto cursus fotobewerken met photoshop

Na afloop vertrok iedereen enthousiast en vol met nieuwe kennis huiswaarts. Vanaf nu kunnen ze voor elke actie de meest efficiënte functie gebruiken, en zullen ze veel tijd kunnen besparen bij het bewerken van foto’s voor wetenschappelijke artikelen en PowerPoint presentaties. Geen eindeloze heen-en-weer mails met de drukker voor het juiste formaat, geen zichtbaar weggewerkte vlekjes meer in beeld!

Al met al een geslaagde onderneming, met een gezellige en gemotiveerde groep! Wie volgt?

Wilt u meer weten over de basiscursus fotobewerken met Photoshop? Lees verder, of neem op.

foto cursus fotobewerken met photoshop

foto Boris Hoekmeijer
Ik ben Boris Hoekmeijer, webdesigner en grafisch vormgever in Voorhout, middenin de Bollenstreek.

Sinds 2010 ben ik zelfstandige ondernemer, en als een vis in het water! Ik vind het geweldig om voor elke nieuwe klant of elk nieuw project weer vanuit een ander perspectief een prachtige website of logo voor u te ontwerpen, of een WordPress (WPML) website in te duiken en de problemen op te lossen. Neem gerust even contact op als u vragen heeft, of voor een vrijblijvende offerte.

Met vriendelijke groet,
Boris
© 2011 ★ Gepubliceerd: May 17, 2012
3 Comments

 • Bauke Adriaanse says:

  Zeer nuttige cursus. Tijdens de cursus heb ik geleerd mijn weg te vinden in Photoshop en met de fijne syllabus zijn vele bewerkingen voor mij nu geen probleem meer.
  Ideaal voor onderzoekers die bezig zijn met hun proefschrift!

 • Melanie Engels says:

  Als je een goede basis wilt voor het bewerken van foto’s met Photoshop, is deze cursus een echte aanrader. Er wordt een duidelijke uitleg gegeven over hoe het programma werkt en er is goede begeleiding bij het oefenen. Na één avond ben je daadwerkelijk in staat om een groot deel van de bestaande opties van het programma toe te passen, zelfs als je niet zo handig bent met computers!

 • Christine van Velzen says:

  Een zeer doelgerichte cursus, eindelijk begrijp ik hoe het programma Photoshop in grote lijnen werkt. Alle functies die je nodig hebt om plaatjes te bewerken bedoeld voor wetenschappelijke publicatie, maar ook om je prive foto’s te bewerken, kwamen aan bod. Hier heb je wat aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *