Proefschrift Melanie Engels

logo, uitnodiging &
website ontwerp

Logo ontwerp

Melanie Engels promoveert in 2014 aan de VU te Amsterdam. Haar proefschrift verschijnt niet in boekvorm, maar als website. Hiervoor heb ik een bijpassend logo ontwerp vervaardigd.

logo ontwerp proefschrift melanie engels
website ontwerp proefschrift melanie engels - homepage

website ontwerp proefschrift melanie engels - full homepage

Website ontwerp

Proefschriften worden al sinds mensenheugenis in boekvorm uitgebracht. Dat is niet alleen duur, het is ook beperkt. Promovenda Melanie Engels (Vrije Universiteit Amsterdam) besloot dan ook om het proefschrift als website te lanceren. Het onderwerp (een promotie) leent zich erg goed voor een creatieve uitspatting! Een hip ontwerp, gedragen door de eigen foto’s van Melanie is gegoten in een zogeheten onepage parallax website. Dat betekent dat alle informatie feitelijk op één pagina staat, en je door te scrollen alles tevoorschijn haalt. Het parallax effect zorgt ervoor dat achtergrond en inhoud verschillend van elkaar bewegen tijdens het scrollen, wat het geheel een levendig effect geeft.
Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het toevoegen van verborgen effectjes, vooral m.b.v. CSS3. De routebeschrijving is voorzien van een actieve Google Maps kaart op de achtergrond.

N.B.: de promotiewebsite is inmiddels offline

Ontwerp uitnodiging

De uitnodiging is ontworpen rondom de door Bridgid Kars-Walker gemaakte aquarel van Nederland. Hierin zijn op subtiele wijze de hoofdkleuren van de website toegevoegd en is het lettertype overgenomen. Het ontwerp is op A5 formaat in full color glans afgedrukt, voor een mooi, chique resultaat.

ontwerp uitnodiging proefschrift melanie engels

foto uitnodiging promotie Melanie Engels
foto Boris Hoekmeijer
Ik ben Boris Hoekmeijer, webdesigner en grafisch vormgever in Voorhout, middenin de Bollenstreek.

Sinds 2010 ben ik als zelfstandige ondernemer bezig, en als een vis in het water! Ik vind het geweldig om voor elke nieuwe klant of elk nieuw project weer vanuit een ander perspectief een prachtige website of logo voor u te ontwerpen. Neem gerust even contact op als u vragen heeft, of voor een vrijblijvende offerte.

Met vriendelijke groet,
Boris

© 2013 ★ Gepubliceerd: December 17, 2013
Leave your thoughts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *