Visitekaartje en flyer 100 procent Jij

Project: Ontwerp visitekaartje en flyer 100% Jij
Website: 100procentjij.nl
Werkzaamheden: Flyer en visitekaartje ontwerp in Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop

Bijzonderheden:

Visitekaartje

In eerste instantie heb ik een visitekaartje ontworpen dat op transparant PVC met afgeronde hoeken gedrukt moest worden. Dit bleek echter een stuk complexer dan ik had verwacht! Het materiaal was een stuk duurder (maar dat was geen verrassing), en het grote probleem zat hem in het feit dat er veel wit in het ontwerp zat, en dat beide kanten full color + wit bedrukt moesten worden. Daarnaast zat er een langere levertijd aan.

Omdat mijn klant de kaartjes snel moest hebben, heb ik ook een versie met UV spot bedrukking gemaakt die op mat wit karton gedrukt kon worden. UV spot geeft een mooi effect: de achtergrondkleur is mat, de tekst en logo’s zijn glanzend gedrukt en komen daarom mooi van het kaartje af. Dit was weer een goed voorbeeld van mijn bedrijfsfilosofie: door het dubbele ontwerp is het aantal uren flink opgelopen, maar 100% JIJ eigenaar Len Abma was wel bijzonder blij met de visitekaartjes, en ik ben weer een goede ervaring rijker!

Flyer

Het flyer ontwerp moest natuurlijk in de (op jongeren gerichte) huisstijl passen. Dat betekende: een pakkende foto, violet en goudgroen, en een beetje een speels karakter. Het resultaat is een pakkende voorkant die sterk wordt door het contrast tussen de goede, deels ontkleurde foto, en de felle logo-kleuren). De achterkant is meer gericht op communicatie, en dus voorzien van een strakkere vormgeving: veel wit, duidelijke tekst en contactgegevens. En natuurlijk een handige QR-code voor tieners met een smartphone (alle dus)!

Bekijk ook het ontwerp voor de website en het logo!

Copyright © 2011 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *