Website Echocursus.net

Project: Website sitescan en redesign Echocursus.net
Website: www.echocursus.net
Werkzaamheden: N.a.v. de uitgevoerde Alphascan (sitescan) zijn de volgende aanpassingen gemaakt: Vernieuwing technisch ontwerp en inhoud (content). Bestaand ontwerp geheel opnieuw opgebouwd in xHTML/CSS/PHP/Java, IE6 compatible gemaakt, navigatie-revisie uitgevoerd, content geheel vernieuwd, zoekmachineoptimalisatie (SEO) uitgevoerd.

Bijzonderheden:
De website van Echocursus.net is twee jaar geleden bij het starten met de cursus ontworpen en gebouwd door ervaren webdesigner/vormgever Joost Tennekes. Na twee jaar ervaring ontstond de behoefte de website aan te passen, en heb ik een alphascan uitgevoerd. D.w.z. dat de effectiviteit van de website bekeken wordt aan de hand van een aantal criteria: gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid, inhoud en vormgeving en de daaronderliggende techniek.

portfolio item website sitescan echocursus.net

Uit deze sitescan bleek met name dat de inhoud uitgebreid moest worden om de stroom vragen per e-mail in te dammen. Daarnaast was de technische opbouw van de website aan vernieuwing toe. De tabellenconstructie is geheel herbouwd in xHTML/CSS/PHP en Java en de site is 100% Internet Explorer 6 compatible gemaakt. Dit was van belang omdat het merendeel van de gebruikers de website vanuit ziekenhuisnetwerken benadert, waar IE6 vaak nog de standaard is. Daarnaast zijn er kleine aanpassingen aan het ontwerp gemaakt (expliciet verzoek was om dit tot een minimum te beperken), bijvoorbeeld aan het navigatiemenu: door het uitbreiden van de informatie diende dit te worden aangepast. Daarnaast heb ik het beheer van de website overgenomen.

De Alphascan bewijst zijn waarde! Door samen met de opdrachtgever de inhoud te verzamelen, opnieuw in te delen en te herformuleren, zijn het mooie uiterlijk en de overzichtelijkheid van de website gehandhaafd, maar is er toch veel waarde toegevoegd door een vergroote vindbaarheid, informatievoorziening en geschiktheid voor oudere browsers.

Copyright © 2010 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving, Voorhout.


Comments

Website Echocursus.net — 1 Comment

  1. De website http://www.echocursus.net bood mij niet helemaal wat ik ervan verwachtte: de informatie kwam niet goed bij mijn klanten, gevolg: veel mailtjes met vragen; kost veel tijd. Ik heb Ispace grevraagd om een alfa scan te doen en dat was echt erg goed! Na een korte tijd werd precies duidelijk waar precies het pijnpunt lag en Ispace hielp mij om de informatie op mijn website te organiseren. Daarmee kreeg de website een andere indeling en is veel overzichtelijker geworden en heeft daarmee ook een veel betere uitstraling gekregen. Toen we eruit waren hoe de indeling moest worden, had Boris in één dag de website helemaal opnieuw ingericht. Boris is prettig in het contact en vraagt steeds of het geworden is zoals je gedacht had. Sindsdien heel weinig vragen meer van mijn cursisten, en wel veel inschrijvingen voor mijn cursus. Scheelt me echt veel werk, Ik ben heel tevreden! En dat alles tegen een hele redelijke prijs. Boris bedankt!
    Monique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *