Nieuwe website Boris Hoekmeijer Webdesign & Grafische vormgeving!

Welkom op de nieuwe website !

De afgelopen jaren is het zo druk geweest, dat het maar niet lukte tijd te vinden om mijn eigen site te moderniseren of vervangen. Zolangzamerhand werd wat 5 jaar geleden een prachtige site was waar ik veel complimenten op kreeg, een beetje gênant. Vooral het mobiele gedeelte leek wel uit het stenen tijdperk. Niet echt een visitekaartje meer 🙂

Waar de vorige site vooral een visitekaartje was op het gebied van technische grapjes en rijke vormgeving, is de focus nu volledig anders: inhoud en techniek.

screenshot homepage nieuwe website boris hoekmeijer

INHOUD

Vormgeving dient natuurlijk de inhoud. Maar dat kun je op allerlei manieren interpreteren. De beste manier om mijn werk te tonen en te laten zien wat ik kan, is een rustige vormgeving die de aandacht als vanzelf naar de inhoud trekt. Of het nu om de teksten of om plaatjes in het portfolio gaat: alles draait om de inhoud.

TECHNIEK

Techniek betekent . Een vlot draaiende website komt hoger in Google. Dat betekent slank bouwen zodat er zo min mogelijk vertragende factoren zijn. Plaatjes zoveel mogelijk comprimeren, het aantal scripts minimaliseren, enz. Maar techniek betekent ook Google en de andere zoekmachines zo duidelijk mogelijk maken hoe de inhoud geïnterpreteerd moet worden. Goede zoektermen, schema.org instellingen, goed en consequent gebruik van koptekst-hiërarchie, enzovoort. Deze factoren dragen allemaal bij aan een verbeterde vindbaarheid.

screenshot portfolio pagina nieuwe website boris hoekmeijer

De nieuwe website is daarom op een aantal punten sterk aangepast:

VORMGEVING

Allereerst natuurlijk qua vormgeving. De drukke parallax homepage en showcase sliders hebben plaatsgemaakt voor rust en ruimte. De focus ligt totaal op de inhoud. Ook de post categorieën (portfolio, blog en tutorials) en overige pagina’s zijn voorzien van een nieuwe, ruimtelijke vormgeving. Less is more.

SNELHEID

tegenwoordig gebruik ik zo min mogelijk plug-ins. Plug-ins zijn weliswaar ontzettend handig, maar laden vaak een batterij aan stylesheets en scripts, laden ook op pagina’s waar ze niet gebruikt worden, vergen onderhoud, en vormen extra beveiligingsrisico. Als er een manier is om het zonder te doen, heeft dat de voorkeur. Zo houd je je website slank en snel. Fijn voor je bezoekers en fijn voor Google.

RESPONSIVE

de oude site maakte gebruik van een mobiele plug-in. 5 jaar geleden was een website die zich aanpaste aan het schermformaat nog niet zo vanzelfsprekend. Tegenwoordig kun je niet meer zonder, en bouw ik elke website inclusief responsive design zonder plug-ins. Zo past elke versie van de site mooi in de huisstijl, en zijn er minder plug-ins die extra scripts gebruiken en onderhouden moeten worden.

AMP

accelerated mobile pages is een nieuw framework van Google om pagina’s zoveel mogelijk te strippen en basisch weer te geven op mobiele apparaten. De nieuwe website maakt hier ook gebruik van. Goed voor de ranking in Google!

VINDBAARHEID

er is heel veel tijd gestoken in het optimaliseren van de vindbaarheid (SEO). Er zijn allerlei kleine aanpassingen die je vindbaarheid kunnen vergroten, die zijn ook zoveel mogelijk toegepast. Maar het meest belangrijk is de uiteindelijke content. Daarom zijn alle teksten grondig onder de loep genomen en herschreven. Nu goed Google Analytics in de gaten houden om te kijken wat het verschil is!

screenshot portfolio item pagina nieuwe website boris hoekmeijer

Het zal wel wéér 5 jaar duren voordat ik nog eens tijd heb, voorlopig is het doel om de huidige site regelmatig van interessante nieuwe content te voorzien, en te blijven finetunen om u de optimale gebruikservaring te geven, en Google en de andere zoekmachines zo goed mogelijk te bedienen.

Wilt u ook uw website geoptimaliseerd hebben voor de vindbaarheid? Ik help u graag verder! Meer informatie kunt u lezen.

Smaken verschillen natuurlijk, en omdat iedereen ook nog eens een ander schermformaat en browser heeft, hoor ik graag wat u ervan vindt. En als het er bij u niet goed uit ziet (vertel er dan graag bij welke resolutie/schermformaat en browser u gebruikt) hoor ik graag uw feedback!

Met vriendelijke groet,
Boris Hoekmeijer

foto Boris Hoekmeijer
Ik ben Boris Hoekmeijer, webdesigner en grafisch vormgever in Voorhout, middenin de Bollenstreek.

Sinds 2010 ben ik zelfstandige ondernemer, en als een vis in het water! Ik vind het geweldig om voor elke nieuwe klant of elk nieuw project weer vanuit een ander perspectief een prachtige website of logo voor u te ontwerpen, of een WordPress (WPML) website in te duiken en de problemen op te lossen. Neem gerust even contact op als u vragen heeft, of voor een vrijblijvende offerte.

Met vriendelijke groet,
Boris
© 2017 ★ Gepubliceerd: July 7, 2017
Leave your thoughts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *