Website Rodeca

Project: Ontwerp website Rodeca Systems bv
Website: Rodeca.nl
Werkzaamheden: Ontwerp in Photoshop, omgezet naar custom WordPress thema met custom taxonomies.

Bijzonderheden:Rodeca Systems produceert een bijzonder, transparant type bouwmateriaal. Leverbaar in enorm veel verschillende kleuren, heeft het al veel architecten geïnspireerd om het te gebruiken in het ontwerp van bedrijfspanden, zowel binnen als buiten, van kerk tot kantoorpand. Hun oude website deed de prachtige resultaten die Rodeca samen met de architecten heeft neergezet geen eer aan. Doel werd dus om de basisvormgeving strak en sober te houden, en de focus op de producten en hun resultaten in de praktijk te richten.

Dit is goed gelukt, mede door de grote hoeveelheid mooie foto’s die men bij Rodeca al beschikbaar had.

Het website ontwerp is gebouwd in WordPress, en voorzien van een custom child theme (op basis van het twenty-eleven theme), waarin m.b.v. custom taxonomies en een custom SQL query op een mooie manier gerelateerde zoekresultaten worden weergegeven: als de pagina het overzicht van een project weergeeft, zijn er rechts twee sidebars te zien met alle systemen en toepassingen die bij het project gebruikt zijn, en vice versa (zie voorbeeld Toepassingspagina).

Homepage

De homepage heeft een sobere opzet. De aandacht gaat uit naar de prachtige foto’s die in de slideshow zijn opgenomen. Rustig glijden de bouwwerken aan het zicht voorbij.

Projecten overzicht pagina

De linker sidebar geeft de drie hoofdcategoriëen van de website weer: systemen, toepassingen en projecten. Door op zo’n hoofditem te klikken wordt er een overzichtspagina geopend. Elk project wordt hierbij getoond door een ruim uitgevallen thumbnail. Hiermee wordt gelijk duidelijk welke mooie ideëen er met Rodeca te realiseren zijn.

Toepassing met gerelateerde systemen en projecten sidebars

De specifieke informatie wordt per toepassing op een pagina weergegeven. Deze is d.m.v. de knoppen rechts te downloaden of uit te printen (zonder header, sidebar en footer informatie).

Eigenlijk moet je gewoon even op de website kijken om te zien hoe mooi het geworden is!

Copyright © 2011 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *