Website NIPT consortium

Project: Website ontwerp NIPT consortium
Website: NIPTconsortium.nl
Werkzaamheden: Ontwerp in Photoshop, omgezet naar custom WordPress thema.

Bijzonderheden:Het NIPT consortium is opgericht als samenwerkingsverband tussen alle nederlandse universitaire medische centra (LUMC, VUMC, AMC, UMC St Radboud, UMCG, UMC Utrecht, AZM, Erasmus MC), en heeft tot doel medisch onderzoek te doen naar non-invasieve prenatale diagnostiek (oftewel prenatale diagnostiek zonder gebruik van naalden). De initiatiefnemers van het consortium wilden een strak en sober website ontwerp, zodat de focus op inhoud kwam te liggen. Daarnaast is het systeem dusdanig flexibel opgezet dat er door een systeem van redacteurs, auteurs, leden en publiek onderscheid gemaakt kan worden in de toegang tot bepaalde pagina’s, en de verschillende deelnemers hun studies, protocollen en documenten kunnen plaatsen. Dit alles kan geheel door de consortium-oprichters beheerd worden.

Het website ontwerp is gebouwd in WordPress, en voorzien van een custom child theme (op basis van het twenty-eleven theme). De dominante rode kleur en de druppels die in het menu verschijnen refereren aan bloed, dat de belangrijkste onderzoeksbron voor het NIPT consortium is. Om duidelijk te maken dat het om onderzoek naar prenatale diagnostiek gaat, is tevens een foetus afgebeeld.

About page

Bekijk ook het ontwerp voor het NIPT logo en het NITRO logo, het eerste onderzoeksproject onder de vlag van het NIPT consortium!

Copyright © 2012 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving


Comments

Website NIPT consortium — 1 Comment

  1. Boris heeft voor het NIPD consortium een zeer mooie website gemaakt. Hij luisterde vooraf naar onze ideeën, kwam met goede eigen ideeën. Hij was flexibel en snel. De details werden mooi afgewerkt. Het was een prettige samenwerking en zijn erg tevreden met het resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *