Website Mensink Coaching

Project: Website Mensink Coaching & Counseling
Website: www.mensinkcoaching.nl
Werkzaamheden: Website ontwerp in Photoshop en Illustrator, daarna met Dreamweaver omgezet naar xHTML, CSS en Javascript. Beheer wordt gedaan m.b.v. Adobe Contribute.

Bijzonderheden:
Mensink Coaching & Counseling is een jonge organisatie die zich richt op coachen en counselen van mensen die hun carrière een nieuwe impuls willen geven.
De website moest dus een professioneel uiterlijk krijgen: smaakvol maar functioneel. Met zo min mogelijk franje die van de inhoud afleidt. De website moest ook 100% Internet Explorer 6 compatible zijn, omdat veel van de potentiële klandizie van Mensink Coaching & Counseling uit het bedrijfsleven komt, waar IE6 vaak nog de standaard is.

Een ander belangrijk punt was dat de eigenares zelf in staat moest zijn om teksten of nieuwe foto’s te plaatsen. Een CMS was een optie, maar eigenlijk teveel van het goede: het zou betekenen dat ze zich in het beheer van een CMS moest verdiepen, en dat er een thema had moeten worden ontwikkeld, wat een hogere prijs had betekend. Daarom is gekozen voor beheer d.m.v. Adobe Contribute. Hiermee kunnen op eenvoudige, veilige en intuïtieve wijze tekst, plaatjes en pagina’s worden toegevoegd.

Een goed voorbeeld van mijn benadering! Functioneel en op maat ingericht, en dus eenvoudig bij te houden!

De website is ontworpen in Photoshop en gebouwd m.b.v. xHTML, CSS en Javascript. De focus heeft hierbij gelegen op gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Less is more, dus geen overbodige franje, en optimaal afgestemd op SEO (zoekmachineoptimalisatie).

portfolio item website ontwerp mensink coaching en counseling

Copyright © 2011 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving, Voorhout.


Comments

Website Mensink Coaching — 1 Comment

  1. Boris luisterde zorgvuldig naar de wensen en ideeën die ik had voor mijn website en ging daarmee aan de slag. Heel snel creëerde hij de basis waar ik direct erg blij van werd. Boris dacht op een zeer constructieve manier mee bij alle vragen die ik had. Vorm en inhoud werden daarmee een kloppend geheel. Zijn manier van communiceren heb ik als bijzonder prettig en open ervaren. Ik ben erg blij: http://www.mensinkcoaching.nl is een mooie website!
    Mireille Mensink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *