Website HorizonQuest (zeilblog)

Project: Website HorizonQuest zeilblog
Website: www.horizonquest.nl
Werkzaamheden: Website ontwerp in Photoshop, en daarna omgezet in een custom thema voor WordPress, gebaseerd op het Twenty-Ten thema van WordPress zelf, met gebruik van xHTML, CSS, PHP, JQuery en Java.

Bijzonderheden:
Zeilfanaat Henk Haak had een aantal duidelijke eisen:

– De informatie in een zeer overzichtelijke en gemakkelijk navigeerbare constructie.
– Modern uiterlijk, maar toch duidelijk een zeilers-website.
– Eenvoudig zelf content kunnen toevoegen.

De website is gebouwd in het WordPress CMS, vanwege de flexibiliteit in het bijhouden van content (artikelen, foto’s) en vormgeving. Het geheel is ontworpen in Photoshop, en daarna omgezet in een custom thema voor WordPress 3.0.4, gebaseerd op het Twenty-Ten thema van WordPress zelf.

De navigatiestructuur voor artikelen is gebaseerd op categoriën gecombineerd met tabs per bericht (verslag, foto’s, routekaart, weerkaart). Daarnaast is er nog een mogelijkheid te navigeren d.m.v. tags. Deze combinatie van zaken maakt het navigeren heel praktisch: er kan zowel op locatie als op jaartal een overzicht verkregen worden. De navigatiestructuur is voor veel zeilblogs een probleem. Na een tijdje rondkijken heb je geen idee meer in welk jaar of contintent je zit. Daarom is de navigatie op HorizonQuest.nl goed uitgedacht. Het slimme navigatiesysteem zorgt ervoor dat je op elk gewenst moment kunt zien in welke periode en in welke omgeving je zit, en biedt de mogelijkheid van elk punt naar een ander punt te springen via de menu’s bovenin of links. Erg gebruiksvriendelijk!

De footer bestaat uit een viertal vluchtluiken. Elk van deze vormt een link naar een door Henk zelf te wijzigen artikel.

screenshot horizonquest.nl tabs verslag

Het contentbeheer is eenvoudig: nieuwe categoriën en artikelen verschijnen vanzelf in het navigatiemenu. De vier items in de footer zijn WordPress widgets die verwijzen naar specifieke berichten. Deze kunnen eenvoudig worden aangepast. Dit geldt ook voor de foto’s bovenaan elke pagina (de header). Onder de motorkap is veel aandacht besteed aan SEO (zoekmachineoptimalisatie) door WordPress en de content hier optimaal op af te stemmen.

screenshot horizonquest.nl tabs kaart

Copyright © 2011 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving, Voorhout.


Comments

Website HorizonQuest (zeilblog) — 2 Comments

  1. De manier waarop een aantal websites van zeilers in elkaar steken spreekt mij minder aan. Toen ik daar met Boris over sprak kwamen er al spoedig goede suggesties over tafel. Ik ben daarop met Boris in zee gegaan en al direct bij de eerste oplevering was ik erg tevreden over het ontwerp. Door Boris’ keuze voor WordPress en de nodige pluginns zijn de mogelijkheden voor beheer, inrichting en aanpassen door mijzelf geweldig groot. Een paar wijzigingen en wat kleine onvolkomenheden werden door Boris meestal dezelfde dag nog gerealiseerd of opgelost. Ik ben beretrots op mijn website: http://www.HorizonQuest.nl!
    Henk Haak

  2. Pingback: Zeilwebsite op maat: professioneel en betaalbaar! | Boris Hoekmeijer, webdesigner & grafisch vormgever uit Ouderkerk aan de Amstel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *