Huisstijl De Haarlemse

Project: Ontwerp huisstijl De Haarlemse
Website: DeHaarlemse.nl
Werkzaamheden:Ontwerp m.b.v. InDesign, Illustrator en Photoshop

Bijzonderheden:Naast het logo en website heb ik voor De Haarlemse een huisstijl ontworpen, bestaande uit een visitekaartje, briefpapier, een enveloppe, een presentatiemap en een compliment card. Het huisstijl ontwerp moest passen in de stijl van logo en website, en de betrouwbaarheid en financiële inslag van De Haarlemse weergeven.

Visitekaartje

Het is een rustig, sober en enigszins klassiek ontwerp geworden, gedomineerd door het logo en de QR code op de achterkant, waarmee men altijd m.b.v. scansoftware op een smartphone of tablet naar de website kan:

Briefpapier en enveloppe

Het geheel is vrij subtiel van opzet gehouden, om niet af te leiden van de inhoud:

Presentatiemap

De foto’s van haarlems beroemde locaties trekken gelijk de aandacht. Ze zijn bewerkt in blauwtinten om in de stijl van De Haarlemse te passen en een klassieke uitstraling te geven. De boodschap is daarmee: een betrouwbare, ervaren partij, uit de tijd dat men nog kwaliteit maakte. Aan de achterkant zijn de contactgegevens en een QR code terug te vinden, zodat men altijd m.b.v. scansoftware op een smartphone of tablet naar de website kan (de rode lijnen zijn snijlijnen voor de drukker):

Compliment card

Hier is hetzelfde principe als bij de aangehouden:

Bekijk ook het ontwerp voor de website en het logo!

Copyright © 2011 Boris Hoekmeijer webdesign en grafische vormgeving


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *